Candidatura d'Unitat Popular

Esplugues de Llobregat

El suport de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat a la consulta del 9 de Novembre

Al passat Ple del 19/02/14, al torn de Precs i Preguntes, Ciutadans (C's) va preguntar a l'Enric Giner
(Primer Tinent d'Alcalde i portaveu del grup Municipal Socialista d'Esplugues de Llobregat) el
posicionament del seu partit davant la cessió del cens a la consulta del 9 de Novembre. Res de nou per
resposta: que seguirien la legalitat.

En aquell moment vam convocar a totes les organitzacions polítiques pro-consulta, inclosa l'ANC, per tal de planificar un full de ruta per fer front comú davant possibles escenaris contraris a la democràcia, és a dir, en contra de la consulta i en detriment de cedir el cens i altres aspectes logístics, a fi de garantir el correcte desenvolupament d'aquesta.


Dos dies abans del Ple del 22/04/14, al publicar-se l'ordre del dia, hi veiem una moció del PP per tal de denegar el cens d'Esplugues de Llobregat a la consulta del 9 de Novembre. D'aquí en podem extreure l'estreta relació que tenen C's i PP, ja que si s'hagués presentant com una Proposta Ciutadana de C's hauriem tingut més marge per convocar i fer partícip a tot el poble. Dir també que vam trobar a faltar pressió i presència de la resta dels partits polítics pro-consulta.
En aquell mateix Ple, sorprenentment, el PP va retirar la moció, argumentant que després de parlar amb el
Govern (PSC) entenien que el seu posicionament era afí als seus interessos, sense especificar en cap moment quina era la resposta exacta que els hi havien donat.


El passat 24 de Setembre, els partits polítics pro-consulta que tenen representació a l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat (ERC, CiU i ICV-EU), juntament amb el regidor no adscrit, van demanar la convocatòria d'un Ple Extraordinari perquè l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat doni suport a la Consulta del 9 de Novembre. Tot i que encara no és públic el contingut exacte de la moció, s uposem que amb tot el que una consulta implica: cedir el cens i facilitar edificis públics per tal que es desenvolupi en les millors condicions possibles. Dir també, que ens hagués agradat participar i que comptessin amb nosaltres, de la mateixa manera que en el seu moment, per qüestions similars, nosaltres vam fer una crida a la participació de totes les organitzacions que es mostraven a favor de la celebració de la Consulta en el nostre municipi. Entenem que ha estat un problema de comunicació, i esperem que d'ara endavant aquest quedi resolt. Creiem que ara, per sobre de sigles polítiques, cal donar protagonisme als ciutadans d'Esplugues que volen exercir el seu dret, fent pinya per poder votar el 9 N.


Dit això, nosaltres sempre donarem suport a aquest tipus de mobilitzacions, ja sigui a través de les
institucions, o des del carrer, on sempre hi estem presents. Per tant:


CONVOQUEM AL POBLE D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT A CONCENTRAR-SE DAVANT
L'AJUNTAMENT A PARTIR DE LES 19 HORES DURANT EL PROPER PLE
EXTRAORDINARI QUE SE CELEBRARÀ DIMECRES 1 D'OCTUBRE A LES 19:30 HORES


Volem que el nostre Ajuntament s'adhereixi a la xarxa de municipis que donen suport a la Consulta del 9 de Novembre i que per tant es facilitin les dades i les instal·lacions adequades perquè aquesta es pugui desenvolupar en les millors condicions i amb el màxim de garanties possibles.


Sabem i som conscients que davant l'actual situació i marc polític el nostre alliberament social i nacional passa per la Independència, per això volem exercir el nostre dret a votar, a la democràcia.

Votarem tant si com no! I si cal DESOBEIREM!

Candidatura d'Unitat Popular d'Esplugues de Llobregat