Candidatura d'Unitat Popular

Esplugues de Llobregat

Si ets neutral davant la injustícia, t’estàs posicionant al costat de l’opressor

TEXT QUE VAM LLEGIR AHIR AL PLE, DES DEL PÚBLIC, AL TORN DE PRECS I PREGUNTES.

Com a regidora d'aquest Ajuntament, el passat Ple de setembre, la CUP d'Esplugues no hi vam poder assistir. Vam ser retingudes per vàries unitats d’antiavalots de la Policia Nacional, que intentaven entrar a registrar, sense cap odre judicial, la seu d'un partit polític, la de la CUP. Un fet insòlit en qualsevol Estat que es diu democràtic.
Alhora, vèiem amb preocupació com aquests mateixos cossos policials entraven i registraven diferents conselleries de govern.
Malgrat informar de la situació al Tinent d’Alcalde i demanar l’ajornament del Ple que s’havia de dur a terme aquell mateix dia, la seva resposta va ser; "a Esplugues, no es donen les condicions de falta de democràcia suficients per suspendre un Ple".

Poc després, l'1 d'octubre, vam veure amb horror com, aquells mateixos cossos policials, atonyinaven indiscriminadament a persones de totes les edats i ideologies, que no feien res més que defensar el seu dret a vot, de manera totalment pacífica... Això si, amb la determinació d'un poble que ha decidit dir PROU.

El 16 d'octubre vam viure amb angoixa l'empresonament de dues persones per expressar, pacíficament, la seva voluntat de viure en un país lliure.
Dos dies després, prèvia petició d’ajornament, tampoc vam assistir al Ple, perquè ni era ni és normal que s'empresoni a persones pels seus ideals.
Són presos polítics, encara que alguns ho disfresseu d’"error desafortunat". Això ni és un error, ni és desafortunat.
És la política d’Estat, d’un Estat inquisitorial.
Per desgràcia, ells no són els únics ni els primers presos polítics, perquè si alguna cosa sobra a aquest país, són presos polítics. I si alguna en falta, són corruptes presos.

Fa dues setmanes, veiem atònites com s'empresonava a mig govern de la Generalitat i es forçava a l'exili de l'altre meitat... Un govern que, malgrat no ser el nostre, era l’escollit democràticament. I no, això, ni és normal, ni es pot viure amb normalitat.
És per això que tampoc hem participat d’aquest Ple, perquè ens neguem a assistir, passives, a les constants vulneracions de drets i llibertats fonamentals. Perquè volem trencar amb la falsa normalitat imposada, que invisibilitza la repressió sistemàtica de l'Estat contra qualsevol veu dissident.

Alguns parleu de "majories silencioses"... Nosaltres, en canvi, parlem de majories silenciades. Al Parlament, si, però també a Esplugues.
I és que ara i aquí, hi ha més d'un 45% d'espluguins i espluguines, amb dret a vot, que no estan representades dins d’aquest consistori... En canvi, sembla que no us cal escoltar a aquestes veïnes, alhora d'aprovar macro-plans urbanístics que hipotequen el futur del nostre poble, com el Caufec, o obres faraòniques amb desviacions insultants del pressupost, com l'Auditori.

Al darrer programa de El Pols d’Esplugues, recordàvem al tinent d’alcalde que; "si ets neutral davant la injustícia, t’estàs posicionant al costat de l’opressor".

Nosaltres no callem. Venim amb la determinació de qui sap que només hi ha una sortida possible perquè canviïn les tornes... Sols el poble, salva al poble.

Perquè un dia van anar a per les anarquistes, i nosaltres vam cridar; "jo també sóc anarquista".

Després, van anar a pels Jordis, i nosaltres vam sortir als carrers exigint; "llibertat presos i preses polítiques".

Després, van anar a pel govern, i no vam vacil·lar; "si ens toquen a una, ens toquen a totes".

I es que algunes sabem que demà serem nosaltres... El que vosaltres no heu entès; és que la repressió no ens atura... Perquè juntes, som més fortes.

A aquells que teniu fòbia a les urnes, si no estan intervingudes per l'Estat... Ens veiem el 21 de desembre.

Algunes sabem que demà serem nosaltres.

El que vosaltres no heu entès; és que la repressió no ens atura... Perquè juntes, som més fortes.

 

A aquells que teniu fòbia a les urnes, si no estan intervingudes per l'Estat... Ens veiem el 21 de desembre.