Candidatura d'Unitat Popular

Esplugues de Llobregat

VAGA GENERAL

Animem a totes les veïnes a participar a la vaga general convocada per demà, per exercir la sobirania que ens pertany i recuperar els nostres drets laborals, socials i nacionals.

 

Atès el silenci comunicatiu total i absolut que va tenir aquest ajuntament durant tota la jornada d'ahir, en la que més de 9.000 veïns i veïnes d'esplugues van participar en la votació d'un referèndum per poder decidir el seu futur, malgrat les amenaces constants, el boicot comunicatiu i administratiu, i el setge a l'estat de dret que es va viure ahir a tot Catalunya.

Atès que aquest matí, a les 11:36, l'Ajuntament convocava via xarxes socials una concentració a les 12h a la porta de l'Ajuntament, sense informar-ne prèviament a l'oposició, "contra la violència de les forces de seguretat de l'Estat". Violència i terror que, a diferència del PSC Esplugues, nosaltres vam viure en pròpia pell.

Atès la indiferència amb la que el govern municipal va rebre les reiterades peticions de posposar el passat Ple de setembre. Petició que vam fer donat que, d'una banda, aquest es solapava amb la concentració de colles i el seguici de les festes majors i, d'altra banda, per la situació d'excepcionalitat política que vivia el país aquell dia des de primera hora del matí, amb l'intent de registre, entre d'altres, de la seu nacional de la CUP, on hi estàvem retingudes per la Policia Nacional.

Atès que entenem que, per acció o per omissió, tenim un govern municipal coresponsable amb l'Estat d'Excepció en el que ens trobem que, mentre amb una mà abandera la llibertat d'expressió i la legitimitat democràtica de les urnes i institucions, sistemàticament gira el cap i mira cap a una altra banda quan aquests drets són vulnerats, de manera flagrant, pel simple fet de no estar d'acord amb allò que es posa a debat.

Arrel dels motius exposats, des de la CUP Esplugues valorem la nostra participació dins d'unes institucions que, ara per ara, es limiten a imposar a qualsevol preu una constitució votada per poc més del 20% de la població actual, i en la que mai hi hem pogut incidir de cap manera. 

Donat que no reconeixem que unes institucions que miren a una altra banda davant la barbàrie que hem vist aquestes darreres hores puguin ser legítimes ni democràtiques; hem decidit suspendre temporalment la nostra activitat dins d'aquestes institucions, fins que hi hagi una resolució al conflicte al que s'està exposant a la població.

A més a més, animem a totes les veïnes a participar a la vaga general convocada per demà, per exercir la sobirania que ens pertany i recuperar els nostres drets laborals, socials i nacionals.

No reconeixem que unes institucions que miren a una altra banda davant la barbàrie que hem vist aquestes darreres hores puguin ser legítimes ni democràtiques.

 

I és per això que hem decidit suspendre temporalment la nostra activitat dins d'aquestes institucions, fins que hi hagi una resolució al conflicte al que s'està exposant a la població.