Candidatura d'Unitat Popular

Esplugues de Llobregat

Notícies de Esplugues de Llobregat

L'especial es va publicar el passat mes de febrer i, tal i com era d'esperar, va esdevenir un rentat de cara del projecte, fins al punt de catalogar la falda de la Serra de Collserola de "territori ocupat per un conjunt d'usos de molt baixa rendibilitat social i de molt alt nivell de contaminació visual, residual, etc." → La natura, per l'equip de govern, és contaminació visual i residual... Ells, si poguessin, edificarien tota la selva amazònica.

*Aquest article serà publicat a l'edició de El Pont d'Esplugues del mes de setembre.

Fa un any, la CUP proposàvem la implementació de criteris progressius a les tarifes de preus de les piscina municipal descoberta.

I és per això, i perquè volem facilitar la feina a l'equip de govern que proposem a totes les usuàries d'aquest servei públic, que haurien estat beneficiàries per algun dels criteris esmentats, que demanin el full de reclamacions.

Dimecres passat es va gravar El Pols de la Ciutat, als estudis d'ETV d'Esplugues de Llobregat.

Com cada mes, la setmana posterior al Ple de l'Ajuntament té lloc aquesta gravació, on normalment es posen a debat alguns dels temes tractats al Ple.

Resultats electorals d'Esplugues - 2015

Comunicat de valoració dels resultats obtinguts

Un cop recuperades de la campanya electoral, ens agradaria compartir les següents valoracions, entorn als resultats obtinguts en aquestes passades eleccions municipals:

L'Ajuntament d'Esplugues anuncia avui, com a gran victòria, que s'ha adherit a un acord entre l'AMB i ENDESA per, segons ells, 'evitar els talls de subministraments de llum, gas i d’aigua per motiu de falta de recursos econòmics i les situacions que aquests ocasionen'. Aquest acord es basa en la creació per part de l'AMB d'un fons de 5 milions d'euros PÚBLICS amb els que s'abonaran les factures impagades. I amb el cinisme que els caracteritza, Endesa ho anuncia com que 'en aquests moments de context social difícil, Endesa es mostra sensible a aquesta realitat...'
Aquest diumenge dia 22 de febrer organitzem una calçotada on de manera amena volem expressar quines són les intencions de la CUP de cara les pròximes eleccions municipals i parlar de la importància del municipalisme com a instrument de recerca del bé comú, d’una major justícia social, d’una democràcia molt més directa i d’una major transparència. Tanmateix de la importància que des dels municipis és contribueixi activament en la construcció d’una nova república, on democràticament es pugui debatre tot i decidir tot.
Al passat Ple del 19/02/14, al torn de Precs i Preguntes, Ciutadans (C's) va preguntar a l'Enric Giner
(Primer Tinent d'Alcalde i portaveu del grup Municipal Socialista d'Esplugues de Llobregat) el
posicionament del seu partit davant la cessió del cens a la consulta del 9 de Novembre. Res de nou per
resposta: que seguirien la legalitat.
El passat vespre del 10 de setembre es va realitzar als pobles de Sant Just i Esplugues de Llobregat la Marxa de Torxes que es repetix any rere any, la qual es desenvolupa també a diferents poblacions d’arreu de la comarca i del Principat amb motiu de la Diada.
Aquesta Marxa de Torxes és la primera on l'Esquerra Independentista de Sant Just i Esplugues de Llobregat hi participa oficialment amb un bloc propi, i volem agrair la bona rebuda i la participació, sobretot tenint en compte que els recursos i el temps amb el qual s’ha disposat per a fer la difusió han estat força limitats.
La primera és per demanar la retirada de simbologia franquista que encara avui hi ha al nostre poble.

La segona és una proposta de modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM), d'aquells articles vinculats a la participació ciutadana, per intentar afavorir al màxim la participació i l'accés a informació a totes aquelles persones que així ho vulguin. Creiem que s'han d'ampliar els òrgans de participació de la ciutadania, i dotar-los de caràcter decisori, per a que realment es considerin eines útils i el poble hi participi, i s'han d'obrir al màxim de persones possibles, per enriquir i generar debats que afavoreixin el poble, amb noves idees i alternatives.

Pàgines