Candidatura d'Unitat Popular

Esplugues de Llobregat

Notícies de Esplugues de Llobregat

Alguns parleu de "majories silencioses"... Nosaltres, en canvi, parlem de majories silenciades. Al Parlament, si, però també a Esplugues.
I és que ara i aquí, hi ha més d'un 45% d'espluguins i espluguines, amb dret a vot, que no estan representades dins d’aquest consistori... En canvi, sembla que no us cal escoltar a aquestes veïnes, alhora d'aprovar macro-plans urbanístics que hipotequen el futur del nostre poble, com el Caufec, o obres faraòniques amb desviacions insultants del pressupost, com l'Auditori

Els grups municipals d’ERC-GxE, ICV-MES-AS, PDeCAT i CUP-PA han enviat, aquest matí, una sol·licitud a la Sra. Alcaldessa demanant fer una aturada de 48 hores de l’activitat política de l’Ajuntament d’Esplugues, la qual incloïa l'ajornament del Ple municipal d’aquesta tarda. Aquesta sol·licitud no ha estat atesa per part del govern municipal a mans del PSC. El Ple municipal s’ha celebrat igualment, però els regidors d’aquestes formacions no hi han assistit.

 

Atès el silenci comunicatiu total i absolut que va tenir aquest ajuntament durant tota la jornada d'ahir, en la que més de 9.000 veïns i veïnes d'esplugues van participar en la votació d'un referèndum per poder decidir el seu futur, malgrat les amenaces constants, el boicot comunicatiu i administratiu, i el setge a l'estat de dret que es va viure ahir a tot Catalunya.

L'especial es va publicar el passat mes de febrer i, tal i com era d'esperar, va esdevenir un rentat de cara del projecte, fins al punt de catalogar la falda de la Serra de Collserola de "territori ocupat per un conjunt d'usos de molt baixa rendibilitat social i de molt alt nivell de contaminació visual, residual, etc." → La natura, per l'equip de govern, és contaminació visual i residual... Ells, si poguessin, edificarien tota la selva amazònica.

*Aquest article serà publicat a l'edició de El Pont d'Esplugues del mes de setembre.

Fa un any, la CUP proposàvem la implementació de criteris progressius a les tarifes de preus de les piscina municipal descoberta.

I és per això, i perquè volem facilitar la feina a l'equip de govern que proposem a totes les usuàries d'aquest servei públic, que haurien estat beneficiàries per algun dels criteris esmentats, que demanin el full de reclamacions.

Dimecres passat es va gravar El Pols de la Ciutat, als estudis d'ETV d'Esplugues de Llobregat.

Com cada mes, la setmana posterior al Ple de l'Ajuntament té lloc aquesta gravació, on normalment es posen a debat alguns dels temes tractats al Ple.

Resultats electorals d'Esplugues - 2015

Comunicat de valoració dels resultats obtinguts

Un cop recuperades de la campanya electoral, ens agradaria compartir les següents valoracions, entorn als resultats obtinguts en aquestes passades eleccions municipals:

L'Ajuntament d'Esplugues anuncia avui, com a gran victòria, que s'ha adherit a un acord entre l'AMB i ENDESA per, segons ells, 'evitar els talls de subministraments de llum, gas i d’aigua per motiu de falta de recursos econòmics i les situacions que aquests ocasionen'. Aquest acord es basa en la creació per part de l'AMB d'un fons de 5 milions d'euros PÚBLICS amb els que s'abonaran les factures impagades. I amb el cinisme que els caracteritza, Endesa ho anuncia com que 'en aquests moments de context social difícil, Endesa es mostra sensible a aquesta realitat...'
Aquest diumenge dia 22 de febrer organitzem una calçotada on de manera amena volem expressar quines són les intencions de la CUP de cara les pròximes eleccions municipals i parlar de la importància del municipalisme com a instrument de recerca del bé comú, d’una major justícia social, d’una democràcia molt més directa i d’una major transparència. Tanmateix de la importància que des dels municipis és contribueixi activament en la construcció d’una nova república, on democràticament es pugui debatre tot i decidir tot.

Pàgines