Candidatura d'Unitat Popular

Esplugues de Llobregat

La CUP no assisteix al Ple d'octubre d’Esplugues

Els grups polítics han demanat a l’Alcaldessa una aturada de l’activitat política de 48 hores i un ajornament del Ple que no ha estat atès.

Els grups municipals d’ERC-GxE, ICV-MES-AS, PDeCAT i CUP-PA han enviat, aquest matí, una sol·licitud a la Sra. Alcaldessa demanant fer una aturada de 48 hores de l’activitat política de l’Ajuntament d’Esplugues, la qual incloïa l'ajornament del Ple municipal d’aquesta tarda. Aquesta sol·licitud no ha estat atesa per part del govern municipal a mans del PSC. El Ple municipal s’ha celebrat igualment, però els regidors d’aquestes formacions no hi han assistit.

A conseqüència de tot això, les quatre formacions espluguines han consensuat el següent comunicat:

"Ateses les greus mesures decretades dilluns passat per l’Audiència Nacional a partir de les quals els senyors Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, presidents de les entitats civils ANC i Òmnium respectivament, van ingressar en presó provisional preventiva, indefinidament i sense fiança.

Atès que les citades mesures no tan sols són injustes des del punt de vista polític sinó que nombrosos juristes n’indiquen la seva improcedència i incompetència jurídica.

Atès que els senyors Jordi Sánchez i Jordi Cuixart no han comès cap delicte i se’ls ha empresonat per les seves idees polítiques i per l’exercici dels drets d’expressió i manifestació.

Atès que l'existència de presos polítics no té cabuda a la Unió Europea, atempta contra els drets recollits a la Declaració Universal dels Drets humans i contra el Conveni europeu per a la protecció dels drets humans.

Atès que els drets d’expressió i de manifestació són fonamentals en qualsevol democràcia i que la seva vulneració afecta les llibertats de tots els ciutadans de Catalunya.

Atès que empresonar representants de la societat civil forma part de l’estratègia del govern de l’Estat per tensar, crispar i radicalitzar un conflicte que és polític i que l’objectiu final que té aquesta estratègia és desactivar la mobilització popular i així justificar una repressió desenfrenada i indiscriminada contra totes les opcions polítiques que qüestionen l’Statu quo.

Atès que Esplugues de Llobregat forma part de Catalunya i que, per tant, la vulneració de drets fonamentals a Catalunya afecta irremeiablement les llibertats civils de tots els espluguins i espluguines.

Atès que els grups signants d’aquesta sol·licitud estem assetjats pel clima de repressió política que estem vivint aquest mes d’octubre a Catalunya i no ens sentim ni lliures i ni protegits per defensar les nostres idees polítiques.

Els Grups Municipals d’ERC-GxE, ICV-MES-AS, PDeCAT i CUP-PA

1- Hem sol·licitat que l’Ajuntament faci una aturada institucional de 48h, en senyal de protesta i solidaritat amb el presos polítics Sánchez i Cuixart, des de les 12 d’avui; incloent l’ajornament del Ple d’avui 18 d’octubre.

2- Fem una crida a l’Ajuntament d’Esplugues perquè rebutgi les mesures decretades per l’Audiència Nacional i exigeixi la posada en llibertat dels dos ciutadans empresonats per causes polítiques.

3- Fem una crida la ciutadania a seguir defensant pacíficament els seus drets i llibertats, i a lluitar contra la divisió de la societat en dos bàndols que ens volen imposar.

4- Rebutgem la judicialització de la política com a resposta a un conflicte que és polític i que requereix solucions polítiques i democràtiques. I exigim a l’Estat espanyol que accepti de bona fe les propostes de mediació i diàleg que li han arribat en les últimes setmanes.

Per totes aquestes raons els regidors dels esmentats grups municipals hem decidit no participar al Ple d'avui dia 18 d'octubre.”

Ateses les greus mesures decretades dilluns passat per l’Audiència Nacional a partir de les quals els senyors Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, presidents de les entitats civils ANC i Òmnium respectivament, van ingressar en presó provisional preventiva, indefinidament i sense fiança.