Candidatura d'Unitat Popular

Esplugues de Llobregat

Valoració de l'Esquerra Independentista d'Esplugues de Llobregat en relació a la marxa de torxes del 10 de Setembre

Després de passar per diferents carrers cèntrics de Sant Just, la marxa ha confluït amb la concentració que hi havia a l'ajuntament d'Esplugues de Llobregat i ha finalitzat al parc 11 de Setembre. En arribar, s’ha format un semicercle i un portaveu de l'organització convocant ha llegit el manifest unitari de la Diada.

Després de realitzar l’ofrena floral, s’ha cantat Els Segadors i s’ha animat als concentrats a participar dels actes previstos per l'endemà, 11 de Setembre. Volem informar i deixar ben clar que el discurs unitari signat, i per tant, acceptat per totes les entitats, aquest any més de 20, no ens representa del tot, per això ens volíem desmarcar de certes idees i conceptes amb les quals no estem d'acord.

Nosaltres no volem limitar la independència a un canvi de banderes, volem la independència per canviar-ho TOT.

Aquest acte possiblement ha servit com a consolidació de l'Esquerra Independentista de Sant Just i Esplugues de Llobregat, que aglutina diverses organitzacions polítiques i socials que tenen com a finalitat el desenvolupament conjunt d’activitats i accions encarades a fomentar i dinamitzar el moviment independentista social als nostres municipis, així com lluitar per tots els drets que fa anys ens estan robant i que per a nosaltres són la prioritat en la nostra lluita. Sense justícia social, sense igualtat, sense les dones, sense el respecte a la diversitat, sense el socialisme en general i amb tot el que comporta, la nostra lluita per la independència no té valor ni sentit.

Aquest acte, a banda del seu to reivindicatiu, també representava una clara voluntat de commemorar la Diada del passat 11 de setembre, mostrant-se com un preludi de les mobilitzacions massives que s'han portat a terme arreu de Catalunya, dels Països Catalans, de l'Estat Espanyol, d'Europa i tot el Món. Per aquest motiu volem agrair les mostres de solidaritat que han mostrat un gran gruix de col·lectius d'arreu del món per la lliure determinació dels pobles. En aquest sentit, des de l'Esquerra Independentista volem donar les gràcies i agrair a totes i tots els que heu participat dels actes de les diverses convocatòries per la independència de Catalunya i del conjunt dels Països Catalans, sense oblidar mai que l'alliberament nacional no és possible si no va lligat a les lluites socials i de classe.

http://issuu.com/cup_esplugues/docs/valoraci___de_l_esquerra_independen